Family

Details On The 5th Annual Radio Disney Music Awards! #GOTGVol2Event #RDMA

Radio Disney Music Awards

Radio Disney fans, listen up! I had the chance to meet Radio Disney on-air personality Candice Huckeba while out in LA last week and she was as sweet as ever! We chatted a bit about the upcoming Radio Disney Music Awards and I had to spread the news about the deets because odds are your children will be super excited to watch the two-hour presentation! All of their favorites will be there. Trust me!! This is one show you won’t want to miss.

The “Disney Channel Presents the 2017 Radio Disney Music Awards” will happen on Sunday, April 30th at 7/6c only on the Disney Channel. SET YOUR ALARMS RIGHT NOW!

Who Are This Year’s Radio Disney Music Awards Hosts?

Great question! There are actually 5 hosts this year.

  1. Alex Aiono
  2. Jenna Ortega
  3. Jordan Fisher
  4. Kelsea Ballerini
  5. Sofia Carson

Who Is This Year’s “Hero Award” Honoree?

A name that even moms will recognize! None other than Nick Jonas!!

Radio Disney Radio Disney

What Special Presentation Can We Look Forward To from Radio Disney Awards?

This is a great one! The Descendants 2 is going to showcase never-seen-before footage from their brand new movie! Confession: I’ve seen clips of the movie already and it is amazing. This is going to be a record breaker for Disney – FOR SURE. This opening sequence is going to be what all the kids will talk about come Monday. DO NOT miss this one!!

Trivia Questions To Kick Off Your Personal Radio Disney Awards Viewing Party

Want to have a little fun with the kids before you get started with your own Radio Disney Awards viewing party? Use the below questions to get everyone revved up and ready!! These questions were provided to us by Candice Huckeba.  SO much fun!!

Round One!

  1. RDMA is music’s biggest event for families – who of our five RDMA hosts has five siblings in real life? (Answer: Jenna Ortega.)
  2. Which 2017 RDMA performer had their first hit single in 1998? (Answer: Train.)
  3. Finish the lyric of RDMA performer Train: “Now she’s back in the atmosphere_____________”. (Answer: with drops of Jupiter in her hair.)
  4. In Fitz and The Tantrums’ hit song “HandClap,” how many claps go after the lyric, “I can make your hands clap”? (Answer: five.)
  5. 2017 RDMA Icon Award recipient Britney Spears used to be on Disney Channel – what year did she first appear in the Mickey Mouse Club? (Answer: 1989.)
  6. Nick Jonas is the recipient of the 2017 RDMA Hero Award for charitable contributions, but he also presented the award to a former ‘Hero’ – who was it? (Answer: Jennifer Lopez.)
  7. Which 2017 RDMA performer was nominated for a 2017 Golden Globe for her performance in “The Edge of Seventeen?” (Answer: Hailee Steinfeld.)
  8. Which Grammy Award was 2017 RDMA performer Kelsea Ballerini nominated for this year? (Answer: Best New Artist.) (Hint: She won this same award at the 2016 RDMA.)
  9. Which two of the five 2017 RDMA hosts performed at the 2016 RDMA? (Answer: Kelsea Ballerini and Sofia Carson.)

Round Two!

  1. Which 2017 RDMA performer competed on a season of “America’s Got Talent” – and won? (Answer: Grace VanderWaal.)
  2. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Sabrina Carpenter: “That’s just the way of the world, and so ­­­___________.” (Answer: “They gonna keep on twiddlin’ them thumbs”.)
  3. 2017 RDMA host and viral recording artist Alex Aiono got his start on which social platform? (Answer: YouTube.)
  4. Which 2017 RDMA host stars in an upcoming Disney Channel Original Movie? (Answer: Sofia Carson, “Descendants 2”.)
  5. Before landing his role in the Broadway musical “Hamilton,” which two Disney Channel Original Movies has 2017 RDMA host and performer Jordan Fisher appeared in? (Answer: “Teen Beach Movie” and “Teen Beach 2”.)
  6. The RDMAs will feature the exclusive world premiere of “Ways to Be Wicked” from “Descendants 2.” What was the lead single from the first “Descendants” movie? (Answer: “Rotten To The Core”.)
  7. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Kelsea Ballerini: “You’re just a lost boy, with your head up in the clouds; you’re just a lost boy, ­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________. (Answer: “Never keep your feet on the ground”.)
  8. Which 2017 RDMA performer has co-written songs for Justin Bieber and Selena Gomez? (Answer: Julia Michaels.)
  9. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Noah Cyrus: “I never hated you like I do right now, ­­­­­­­­­­_________. (Answer: “‘Cause all you ever do is make me cry, cry, cry”.)

Tell us!

Are you going to tune in to the Radio Disney Music Awards? Are your children a fan of the Radio Disney Awards? Would love to hear!!

*Disney invited me to attend the #GOTGVol2Event. Travel and accomodations were covered. All opinions are my own.

Vera
Vera Sweeney, mom, blogger, social media influencer and New York resident, is the founder of LadyAndTheBlog.com. She is considered one of the top female digital influencers in today’s social media space. Her lifestyle and parenting brand helps busy women stay on top of the latest trends in fashion, food, family and travel.